Workshop kalk en tadelakt

1-daagse introductie workshop

In deze 1-daagse introductie workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af.

De workshop is vooral gericht op mensen die het kalkstukken en tadelakt willen leren – of om het zelf in de praktijk te brengen of om te weten hoe het is om met deze fijne materialen aan het werk te zijn en natuurlijk om inspiratie op te doen.

Prijs

De prijs van de workshop bedraagt 125 Euro pp.
Leden van Strobouw Nederland betalen 110 Euro pp.

Locatie

De workshops vinden plaats op onze vaste locatie in Odiliapeel. 

Inhoud

De dag start met een kennismaking en uitleg over het verloop van de dag, hierna gaan we verder met een blok theorie waarna we het geleerde volop in de praktijk kunnen brengen. We gaan in op de geschiedenis, eigenschappen en voordelen. Er is ruime aandacht voor de basistechnieken van het stukken met kalk en voor het gereedschap en de materialen.

We gaan stukken op verschillende ondergronden en gaan zelf een kalk mengsel maken. We kijken naar de verschillende mogelijkheden in toepassingen, binnen en buiten. We leren randafwerking, plafondafwerking, hoekprofielen stellen, stucnet aanbrengen, opbrengen en afwerken.

De doelstelling van de workshop is dat iedere deelnemer inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden die er bestaan om te stukken
met kalk en hier zelf een bewuste keuze in kan maken. Door zelf te ervaren hoe het is om kalk te werken krijgt men ook inzicht in de eigen wensen en mogelijkheden. Daarnaast zal iedereen zijn eigen persoonlijke ervaringen kunnen verbinden met de ervaringen van anderen.

Op deze dag is er voldoende tijd om vragen te beantwoorden.

Docenten

Piotr Bronicki
Audrey van den Heuvel

Zaterdag 23 maart 2019

Tijd:         9:00 tot 17:00
Locatie:   Odiliapeel
Docent:   Piotr Bronicki & Audrey van den Heuvel

Zaterdag 5 oktober 2019

Tijd:         9:00 tot 17:00
Locatie:   Odiliapeel
Docent:   Piotr Bronicki & Audrey van den Heuvel

Aanmelden

U kunt zich aanmelden middels een e-mail, met naam en contactgegevens, naar Audrey van den Heuvel: audrey@strobouw.nl

Voor andere vragen of opmerkingen rondom de workshops kun je ook terecht op het bovenstaande e-mail adres.

Deelname is pas compleet als de kosten van de workshop vooraf zijn overgemaakt, op rekeningnummer NL30TRIO0198445105 ten name van Strobouw Nederland. Vermeld hierbij uw naam, type workshop en datum van de workshop.

Share This