Er zijn twee nieuwe artikelen uit het UP STRAW jaarboek 2019 online.

Het eerste artikel bericht over de technische toepassing van inblaas stro en de ervaringen ermee bij de renovatie van sporthal Roomley in Tilburg. Het andere artikel gaat over een Passivhaus gecertificeerde kleuterschool vlakbij Prijs.

Technische toepassing van inblaas stro, Nederland
Victor Schoelcher school, Frankrijk

UP STRAW is een Europees samenwerkingsproject met Franse, Belgische, Nederlandse, Britse en Duitse partners. Strobouw Nederland doet mee als een van de Nederlandse partners. Het jaarboek 2019 (in het Engels) focust op stro in publieke gebouwen, met name schoolgebouwen. Elke week vanaf half maart tot eind april 2020 publiceren we twee nieuwe artikelen van het jaarboek.

Eerder verschenen:
Introductie – het UP STRAW project
Ervaringsbericht – Notre-Dame de Bon Secours school

Dit is het tweede van in totaal drie jaarboeken die worden gepubliceerd tijdens de looptijd van het project (2017-2021). Eerder verscheen het UP STRAW YEARBOOK 2018.

Tekst: Christina Eickmeier // 24 maart 2020.

Christina Eickmeier is architect en gespecialiseerd in strobouw en andere ecologische bouwmethodes. Sinds 2018 is zij actief als bestuurslid van Strobouw Nederland. Zij verzorgt de website en geeft workshops. Daarnaast is zij verbonden aan de Duitse strobouw vereniging FASBA.

Share This