UP STRAW is een Europees samenwerkingsproject met Franse, Belgische, Nederlandse, Britse en Duitse partners. Strobouw Nederland doet mee als een van de Nederlandse partners.

De doelstelling is om stro als bouwmateriaal in de markt te positioneren en bouwen met stro op een grotere schaal te stimuleren. Het project wordt gesteund door Interreg North West Europe.

Het jaarboek 2019 (in het Engels) focust op stro in publieke gebouwen, met name schoolgebouwen. Elke week vanaf half maart tot eind april 2020 publiceren we twee nieuwe artikelen van het jaarboek.

Ook het Nederlandse UP STRAW project, de renovatie van sporthal Roomley in Tilburg met inblaasstro, zal aan bod komen. Hou onze nieuws in de gaten om niets te missen! 

Deze week:
Introductie – het UP STRAW project
Ervaringsbericht – Notre-Dame de Bon Secours school

Dit is het tweede van in totaal drie jaarboeken die worden gepubliceerd tijdens de looptijd van het project (2017-2021). Eerder verscheen het UP STRAW YEARBOOK 2018.

Tekst: Christina Eickmeier // 12 maart 2020.

Christina Eickmeier is architect en gespecialiseerd in strobouw en andere ecologische bouwmethodes. Sinds 2018 is zij actief als bestuurslid van Strobouw Nederland. Zij verzorgt de website en geeft workshops. Daarnaast is zij verbonden aan de Duitse strobouw vereniging FASBA.

Share This