Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop strobouw

25-05-2019 @ 09:00 - 17:00

€110 – €125

In deze 1-daagse introductie workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af.

De workshop is vooral gericht op mensen die het strobouwen willen leren – of om het zelf in de praktijk te brengen of om te weten hoe het is om met dit fijne materiaal aan het werk te zijn en natuurlijk om inspiratie op te doen.

De workshop geeft inzicht in de meest toegepaste Nederlandse strobouw methodes, de regelgeving waar men mee te maken krijgt en je gaat daadwerkelijk aan de slag met de strobalen. Door deze manier van kennisoverdracht, en het delen van kennis en informatie met mede-cursisten, ontstaat er een compleet beeld over bouwen met stro.

De dag start met een kennismaking en uitleg over het verloop van de dag, hierna gaan we verder met een blok theorie waarna we het geleerde volop in de praktijk kunnen brengen. We gaan in op de geschiedenis, voordelen, vooroordelen en veiligheid. Er is ruime aandacht voor de basistechnieken van het bouwen met strobalen en voor het gereedschap de materialen, enz.

We oefenen met het op maat maken en het plaatsen en van strobalen, en fixeren het stro in de houtconstructie. We kijken naar de opbouw van de houtconstructies en de verschillende overgangen (fundering, raam, verdieping, dak) worden besproken. We kijken hoe we de ondergrond klaar kunnen krijgen voor de vervolgfase in de bouw, denk aan leemstuc, houtbekleding, elektra enz.

De doelstelling van de workshop is dat iedere deelnemer inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden die er bestaan om te bouwen (isoleren) met strobalen en hier zelf een bewuste keuze in kan maken. Door zelf te ervaren hoe het is om met stro en leem te bouwen krijgt men ook inzicht in de eigen wensen en mogelijkheden. Daarnaast zal iedereen zijn eigen persoonlijke ervaringen kunnen verbinden met de ervaringen van anderen. Op deze dag is er voldoende tijd om vragen te beantwoorden.

De workshop gaat door bij een minimum aantal van 6 deelnemers.
Bekijk ook de algemene voorwaarden.

Docent

Wouter Klijn

Gegevens

Datum:
25-05-2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€110 – €125

Locatie

Haaren
Helvoirtseweg 6A-8, 5076 PK, Nederland

Organisator

Strobouw Nederland

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.