Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop leembouw

07-09-2019 @ 09:00 - 17:00

€110 – €125

OPGELET! De datum van deze workshop is verplaatst van 1-9 naar 7-9-2019.

In deze 1-daagse introductie workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af.

De workshop is vooral gericht op mensen die het leemstukken willen leren – of om het zelf in de praktijk te brengen of om te weten hoe het is om met deze fijne materialen aan het werk te zijn en natuurlijk om inspiratie op te doen.

De dag start met een kennismaking en uitleg over het verloop van de dag, hierna gaan we verder met een blok theorie waarna we het geleerde volop in de praktijk kunnen brengen. We gaan in op de geschiedenis, eigenschappen en voordelen. Er is ruime aandacht voor de basistechnieken van het stukken met leem en voor het gereedschap en de materialen.

We gaan stukken op verschillende ondergronden en gaan zelf een leem mengsel maken. Ook laten we het verschil zien tussen kant en klare leem en een zelfgemaakt mengsel. We kijken naar de verschillende mogelijkheden in finish, pigmenten en toeslagstoffen.

We gaan ervaren hoe we op een vlakke ondergrond moeten stukken en op een strobalen ondergrond. We leren randafwerking, plafondafwerking, hoekprofielen stellen, stucnet aanbrengen, opbrengen en afwerken, glooiend en strak en ook de ronde afwerkingen waar leem zo om bekend staat.

De doelstelling van de workshop is dat iedere deelnemer inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden die er bestaan om te stukken
met leem en hier zelf een bewuste keuze in kan maken. Door zelf te ervaren hoe het is om leem te werken krijgt men ook inzicht in de eigen wensen en mogelijkheden. Daarnaast zal iedereen zijn eigen persoonlijke ervaringen kunnen verbinden met de ervaringen van anderen. Op deze dag is er voldoende tijd om vragen te beantwoorden.

De workshop gaat door bij een minimum aantal van 6 deelnemers.
Bekijk ook de algemene voorwaarden.

Docenten

Piotr Bronicki
Audrey van den Heuvel
audrey@strobouw.nl

Gegevens

Datum:
07-09-2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€110 – €125

Locatie

Den Dungen
Nederland

Organisator

Strobouw Nederland

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.