Strobouw achtergrond

Event Stro van 31 AUG tm 2 SEPT bij Hemelrijk in Volkel

Ben jij nieuwsgierig naar hoe gebouwen gezond zijn voor mensen en natuur? Kom dan naar STRO. STRO is een drie daags(e) event over ecologische bouw en wonen, met strobouw voorop. Of je nu nadenkt over (ver)bouw van een huis, benieuwd bent naar een toekomst met ecologische appartementen gebouwen of gewoon zin hebt in een feestje, STRO heeft het allemaal voor jou in huis.

 

Nederland vindt het beperken van CO2 uitstoot, onder andere door energiezuinig bouwen en het gebruik van milieuveilige materialen en installaties steeds belangrijker. Dit geldt ook voor gezond wonen en leven. Door te bouwen met natuurlijke materialen: hout, stro en leem kunnen we energie-en milieubewuste gebouwen maken die zorgen voor een gezond binnenklimaat en niet duur(der) hoeven te zijn.

 

Gedurende drie dagen worden bijna 80 bedrijven en organisaties uitgenodigd om plaats te nemen op de beursvloer van STRO om zo in contact te komen met geïnteresseerden en elkaar. Dit kunnen architecten, aannemers, projectontwikkelaars, materiaalleveranciers, adviesbureaus, gemeentes, interieurbouwers, makelaars zijn en nog veel meer. Al deze exposanten hebben gemeen dat (ze) te maken hebben met het ontwikkelen of gebruiken van ecologische gebouwen. 

 

STRO biedt naast haar beurs een leuk programma aan masterclasses, lezingen en workshops. Deze hebben als doel om mensen voor te lichten over de kracht van natuurlijke materialen door introductie lezingen te geven en om verdieping te bieden voor degenen die (ver)bouwplannen hebben door bijvoorbeeld een workshop leemstuc.

 

Naast de beurs worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en komen er bands en dj’s om er een feestje van te maken voor jong en oud.

 

Wat is er op STRO:

  • Alles wat nodig is om te bouwen met stro: architecten, leveranciers van bouwmaterialen, stro-aannemers, leveranciers van bouwcomponenten(prefab stro-elementen en prefab daken), duurzame installaties (energie-opwekking, waterreiniging, verwarming, ventilatie), etc.
  • Workshops: bouwen met stro en leem, tadelact (kalk) en aanverwante technieken.
  • Activiteiten voor kinderen: bouwen met strobalen, leemschilderen, enz...
  • Informatie over bouwen met stro en andere natuurlijke materialen.
  • Presentaties over:
    • De mogelijkheden van bouwen met stro.
    • Stro en leem in vergelijking met andere –natuurlijke en niet-natuurlijke- bouwmaterialen;
  • Een feestelijke omlijsting, lekker eten & drinken en een (bewuste) markt.

Alle nieuwsberichten weergeven