Strobouw achtergrond

Oploo

Locatie: Oploo
Eigenaar: André van de Veerdonk & Tanja Verstappen
Strobouwer: n.t.b.
Architect: ORIO architecten
Jaar: 2012 - 2013
Oppervlakte: n.t.b.
Bouwkosten: n.t.b.
Website: www.zorgboerderijtzicht.nl

Op ons terrein staan 2 voormalige stallen en een mestsilo met een diameter van 15 meter. Tot voor kort waren we van plan om ze te verbouwen en ze geschikt te maken voor diverse doeleinden. Maar we zagen er steeds meer tegenop. Wat we ook allemaal zouden doen, het zijn en blijven oude stallen. Als we het goed wilden doen moest zelfs de fundering vernieuwt worden. Dat ging te ver vonden we. Zo ontstond noodgedwongen het idee om naar nieuwbouw te kijken. Dat hebben we inmiddels gedaan.

De komende maanden gaan we gebruiken om samen met ORIO architecten de haalbaarheid van onze plannen te toetsen. Daarbij gaat het niet alleen over de financiële haalbaarheid. Vooral de gemeente speelt een belangrijke rol in het geheel. Momenteel is onze gemeente bezig met het maken van een nieuw bestemmingsplan buitengebied. Zoals het er nu naar uit ziet passen onze plannen in het nieuwe bestemmingsplan maar dat horen we graag van de gemeente zelf. De eerste fase van het bouwproces is er dan ook op gericht om duidelijkheid van de gemeente te krijgen. Zodra die er is gaan we het ontwerp verder detailleren.

Als alles doorgaat gaan we iets heel moois realiseren. Zo hebben we plannen voor 8 studio’s voor zelfstandig en begeleid wonen, een winkel, een multifunctionele zaal en dagbestedingsruimten. We gaan vooral bouwen met strobalen en vele andere natuurproducten. Al met al zal het een bijzonder project worden waar veel aandacht naar uit zal gaan zo verwachten wij. Wij houden u op de hoogte.