Strobouw achtergrond

Landgoed de Biezen

Landgoed de Biezen

Locatie             : Zelhem
Architect           : Giesen Architectuur
Jaar                 : 2014-2015
Opp./inhoud     : 555 m2 – 2.000 m3

 Website            : www.bouwenmetstrobalen.nl
                          : www.giesen.nl

In het prachtige Achterhoekse coulisselandschap zal op korte termijn een geheel uit strobalenbouw ontworpen landgoed verrijzen. Het Landgoed is gelegen ten oosten van Doetinchem en is omringd door bos en cultuurgrond.
Het landhuis is gedeeld in drie wooneenheden met ieder voldoende privacy, optimale rust en unieke natuurstekken. Naast het landgoed van 2.000 m3 is er ruimte voor diverse bijgebouwen.
De wanden, verdiepingsvloeren en kapconstructie zijn geheel uitgevoerd in het strobalenbouw principe. Rc waarde van de wanden en daken zijn 8,3 m2 K/W, het is een energie neutraal woonhuis. Kenmerkend voor strobalenbouw zijn de ronde gevels.