Strobouw achtergrond

Kampen

Locatie: Kampen
Eigenaar: Henk Schuring
Strobouwer: Henk Schuring
Architect: ORIO architecten
Jaar: 2006-2011
Oppervlakte: 436 m2
Bouwkosten: € 450.000,-
Bijzonderheden: Prefabricage
Website: Ecobo

 

Dit bijzondere huis in Kampen heeft Henk Schuring grotendeels zelf gebouwd. In nauwe samenwerking met Michel Post van ORIO architecten is een ontwerp ontstaan dat paste binnen het bestemmingsplan en dat grotendeels in eigen beheer kon worden gebouwd.
De voorliefde van Henk Schuring voor de architectuur van Frank Lloyd Wright vormde de basis voor deze architectuur en de gewenste manier van wonen: zo zijn de woonkamer en keuken op de 1ste verdieping gesitueerd en vormt het grote balkon een verwijzing naar het beroemde huis "Falling Water".
Het huis van Henk Schuring in Kampen is opgebouwd uit gestandaardiseerde houtskelet elementen met aan 1 zijde fermacell platen. De totale hoogte van het gebouw is 12 meter en komt voort uit eisen vanuit het bestemmingsplan. Door slim een aantal technische details toe te passen is het gehele gebouw bijna zelfvoorzienend. Zo zijn er holle betonpalen gebruikt voor een warmteterugwin systeem, is er een grijswatersysteem en wordt de lucht uit de serre gebruikt om de woning te verwarmen. Op het dak zal ter zijne tijd een windmolen geplaatst worden en in het huis kan alles op 12 volt worden aangesloten.